Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-06@02:44:55 GMT

راه‌های پیشگیری از سرطان گوارش

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۰۱۸۲۶

راه‌های پیشگیری از سرطان گوارش

بیماری‌های دستگاه گوارش به همه بیماری‌هایی که مربوط به دستگاه گوارش باشد گفته می‌شود و شامل مشکلات بخش فوقانی مانند ازوفاژیت، اولسر پپتیک معده و دوازدهه، بیماری روده‌ مانند سندرم روده تحریک پذیر و بیماری‌های التهابی روده و بیماری غدد گوارش مانند کبد، لوزالمعده، کیسه صفرا و مجرای صفراوی می‌شود.

زخم معده در واقع یک واژه عمومی برای کلیه زخم‌های بوجود آمده در ناحیه معده و بخش ابتدایی روده است که بهتر است برای آن، واژه زخم‌های معده‌ای،  روده‌ای یا زخم پپتیک به کار برده شود؛ از شایع‌ترین علائم بروز زخم دستگاه گوارشی، می‌توان به سوزش در نواحی بین بالای ناف تا زیر قفسه سینه در شدت‌های مختلف اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ترانه محمدی متخصص گوارش و کبد در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: سرطان گوارش نشانه‌هایی شبیه سایر بیماری‌های دستگاه گوارش دارد؛ ﺳـﺮﻃﺎنﻫـﺎی دﺳﺘﮕﺎه ﮔﻮارش ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻣﻮرﺗﺎﻟﯿﺘﯽ و ﺑﺮوز ﺑـﺎﻻ در ﺑـﯿﻦ ﺳـﺎﯾﺮ ‫ﺳﺮﻃﺎنﻫﺎ از اﻫﻤﯿﺖی ﺧﺎﺻ ﺑﺮﺧﻮردار است و در این بین ﺗﻐﯿﯿﺮ در ﺷﯿﻮه زﻧﺪﮔﯽ و ﺷﻬﺮﻧﺸﯿﻨﯽ از ﻋﻮاﻣﻠﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﮐﻪ راﺑﻄـﻪ مستقیم با بروز انواع سرطان‌ها به ویژه ﺳﺮﻃﺎن دﺳﺘﮕﺎه ﮔﻮارش دارند.

این ‫‫متخصص گوارش و کبد بیان کرد: ﺳﺮﻃﺎنﻫﺎی ﻧﺎﺣﻴﻪ ﻓﻮﻗﺎنی دﺳﺘﮕﺎه ﮔﻮارش، ﺷﺎﻣﻞ ﺳﺮﻃﺎنﻫﺎی ﻣﻌﺪه ‫و ﻣﺮی، ﮔﺮوه ﻣﺘﻔﺎوتی از ﺳﺮﻃﺎنﻫﺎ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺧﺼﻮﺻﻴﺎت اﭘﻴﺪﻣﻴﻮﻟﻮژیک و زﻳﺴﺖﺷﻨﺎختی ﻳﻜﺴﺎنی ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ می‌ﺷﻮﻧﺪ؛ ﺷﻴﻮع اﻳﻦ ‫ﺳﺮﻃﺎنﻫﺎ در آﺳﻴﺎ ﺑﻴﺸﺘﺮ از ﻛﺸﻮرﻫﺎی ﻏﺮبی اﺳﺖ ﻛﻪ ﻣﻤﻜﻦ اﺳﺖ ﻣﺘﺄﺛﺮ ‫از سبک زﻧﺪگی و ﻳﺎ ﺧﺼﻮﺻﻴﺎت ژنتیکی اﻳﻦ اﻓﺮاد ﺑﺎﺷﺪ. ‫

محمدی ادامه داد: اﮔﺮﭼﻪ در دﻫﻪﻫﺎی ﮔﺬﺷﺘﻪ ﺑﺮوز ﺳﺮﻃﺎن ﻣﻌﺪه ﻛﺎﻫﺶ ﻳﺎﻓﺘﻪ اﺳﺖ، اما ‫اﻳﻦ ﺳﺮﻃﺎن ﻫﻤﭽﻨﺎن ﺑﻪ ﻋﻨﻮان دوﻣﻴﻦ ﻋﻠﺖ ﻣﺮگ ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺑﺎ ﺳﺮﻃﺎن در ﺟﻬﺎن ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ می‌ﺷﻮد؛ در اﻳﺮان ﺳﺮﻃﺎن ﻣﻌﺪه پس از ﺳﺮﻃﺎن رﻳﻪ ﺷﺎﻳﻊﺗﺮﻳﻦ ﺳﺮﻃﺎن ﺑﻪ ﺷﻤﺎر می‌رود.

وی درباره  سرطان روده بزرگ،گفت: سرطان کولورکتال، سرطانی است که روده بزرگ (کولون) و یا رکتوم را درگیر می‌کند؛ کلمه کولورکتال، کوچک شده‌ کولون و رکتوم است، ﺳﺮﻃﺎن ﻛﻮﻟﻮرﻛﺘﺎل، ﺳﻮﻣﻴﻦ ﻧﻮع ﺳﺮﻃﺎن ﻛﺸﻨﺪه‫ در ﺟﻬﺎن اﺳﺖ و ﺳﺎﻻﻧﻪ ﺣﺪود یک ﻣﻴﻠﻴﻮن ﻧﻔﺮ ﻣﺒﺘﻼ ﺑﻪ ‫اﻳﻦ ﺳﺮﻃﺎن ﺷﺪه و ﻧﻴﻢ ﻣﻴﻠﻴﻮن ﻧﻔﺮ در اﺛﺮ اﻳﻦ ‫ﻧﻮع ﺳﺮﻃﺎن می‌ﻣﻴﺮﻧﺪ.

سرطان گوارش چقدر شایع است؟

این متخصص گوارش و کبد درباره ﻣﻴﺰان ﺑﺮوز اﻳﻦ ﺳﺮﻃﺎن در اﻳﺮان، اظهار کرد: سرطان روده بزرگ در ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ ﺑﺎ ﻛﺸﻮرﻫﺎی ﻏﺮبی ﻛﻤﺘﺮ اﺳﺖ، ﺑﻪ‌ﻃﻮری ﻛﻪ ﭘﻨﺠﻤﻴﻦ و ﺳﻮﻣﻴﻦ ﺳﺮﻃﺎن ﻣﺘﺪاول ﺑﻪ ﺗﺮﺗﻴﺐ در ﻣﻴﺎن ﻣﺮدان و زﻧﺎن است؛ ‫از ﻋﻮاﻣﻞ ﻣﻮﺛﺮ ﺑﺮ ﺗﻐﻴﻴﺮات در ﻣﻴﺰان ﺑﺮوز و ﺑﻘﺎی ‫ﺑﻴﻤﺎران، ﻋﻮاﻣﻞ ﺗﺸﺨﻴصی ﺳﺮﻃﺎن ﻛﻮﻟﻮرﻛﺘﺎل اﺳﺖ ﻛﻪ ‫ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻗﺎﺑﻞ اﺻﻼح و ﻏﻴﺮ ﻗﺎﺑﻞ‫اﺻﻼح یعنی ﻏﻴﺮ ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻐﻴﻴﺮ ﺑﺎ اﻳﺠﺎد ﺗﻐﻴﻴﺮ‫در سبک زﻧﺪگی ﺗﻘﺴﻴﻢ می‌ﺷﻮﻧﺪ.

محمدی تشریح کرد: ﻋﻮاﻣﻞ ﻗﺎﺑﻞ‫اﺻﻼح ﺷﺎﻣﻞ چاقی، رژﻳﻢﻫﺎی ﻏﺬایی در ﺑﺮدارﻧﺪه ﮔﻮﺷﺖ ﻗﺮﻣﺰ، ﻣﺼﺮف ﻛﻢ ﻣﻴﻮه و ﺳﺒﺰﻳﺠﺎت، ﻣﺼﺮف زﻳﺎد اﻟﻜﻞ، ﻣﺼﺮف دﺧﺎﻧﻴﺎت، ﻓﻌ‪ﺎﻟﻴﺖ ﻓﻴﺰیکی ﻛﻢ و ﺗﻔﺎوتﻫﺎی اﻗﺘﺼﺎدی اﺟﺘﻤﺎعی اﺳﺖ؛ ﻋﻮاﻣﻞ‫ﺧﻄﺮ ﻏﻴﺮ ﻗﺎﺑﻞ اﺻﻼح اﻳﻦ ﺳﺮﻃﺎن ﺷﺎﻣﻞ ﺳﻦ ﺑﺎﻻی ۶۵ ‫ﺳﺎل، ﺳﺎﺑﻘﻪ ﻓﺎمیلی ﺳﺮﻃﺎن، ﺑﻴﻤﺎری اﻟﺘﻬﺎبی روده، پولیپ‌های آدنوماتوی فامیلی، سرطان فامیلی غیر پولیپی روده بزرگ هستند.

عوامل خطر بروز سرطان کولورکتال چیست؟

وی درباره عوامل خطر بروز سرطان کولورکتال، گفت: ﻋﻮاﻣﻞ ﺧﻄﺮ ﻧﻈﻴﺮ ﻧﮋاد، ﻣﻜﺎن ﺟﻐﺮاﻓﻴﺎیی و سبک و ﻋﻮاﻣﻞ بالینی و ﭘﺎﺗﻮﻟﻮژیکی ﻧﻈﻴﺮ‫ ﺷﺎﺧﺺ ﺗﻮده ﺑﺪنی،  وﺿﻌﻴﺖ ﺗﺎﻫﻞ، درﺟﻪ ﺗﻮﻣﻮر، ‫اﻧﺪازه‌ ﺗﻮﻣﻮر، ﻣﻴﺰان وﺳﻌﺖ ﻧﻔﻮذ دﻳﻮاره روده، ﻣﺘﺎﺳﺘﺎز دور، ﻣﺘﺎﺳﺘﺎز ﻏﺪد لنفی و ﻣﺮﺣﻠﻪ ﭘﺎﺗﻮﻟﻮژیک ﺗﻮﻣﻮر ﻧﻴﺰ ﺑﺮ ﻣﻴﺰان ﺑﻘﺎی ﺑﻴﻤﺎران ﻣﺒﺘﻼ ﺑﻪ ﺳﺮﻃﺎن ﻛﻮﻟﻮرﻛﺘﺎل ﻧﻘﺶ دارﻧﺪ.

 

این متخصص گوارش و کبد  با تاکید بر اینکه ﻋﻼئم ﺳﺭطاﻥ ﻛﻭﻟﻭﻥ بستگی ﺑﻪ ناحیه ابتلای ﺭﻭﺩه ﺩﺍﺭﺩ، گفت: ﻋﻼﺋﻡ ﺳﺭﻁﺎﻥ رکتوم  ﺑﺎ ﻋﻼئم سرطان کولون راست کاملا متفاوت است، سرطان در قسمت چپ کولون علائم پر سر و صداتری نسبت به قسمت راست دارد، به طور کلی علائمی که در این سرطان ایجاد می‌شود مختص این بیماری نیست و ممکن است در سایر بیماری‌های کولون نیز مشاهده شود.

علائم سرطان کولون چیست؟

محمدی درباره دیگر علائم سرطان کولون، گفت:  از علائم این سرطان می‌توان به تغییر در اجابت مزاج، کاهش قطر مدفوع، احساس تخلیه ناکامل روده، تغییر رنگ مدفوع، درد شکم، کاهش وزن و لاغری، کم خونی و خستگی و علائم غیر روده‌ای اشاره کرد؛ خوشبختانه در بسیاری از موارد سرطان کولون از ابتدا با علائم درد همراه است و به همین علت به آن توجه می‌شود.

وی افزود: چنانچه بیماری در قسمت چپ شکم باشد ممکن است با احساس نفخ یا پری، دل پیچه و پیچش شروع شود و به تدریج با رشد تومور و ایجاد تنگی در کولون و علائمی شبیه انسداد روده ایجاد شود، اما در قسمت راست، این بیماری تا زمان استقرار کامل، اغلب درد ندارد و ممکن است با علائم دیگری مانند بی‌اشتهایی، کم خونی و دفع خون سیاه همراه باشد.

 

علل بروز سرطان روده بزرگ

این متخصص گوارش و کبد بیان کرد: هر چند علت دقیق بروز سرطان روده هنوز مشخص نیست، اما پزشکان چند عامل را مشخص کرده‌اند که خطر ابتلای فرد به این سرطان را افزایش می‌دهند، این عوامل عبارتند از، رسیدن به سن ۵۰ سالگی یا بیشتر، ابتلا به پولیپ‌های غیرسرطانی روده و راست روده در جداره داخلی این عضو، سابقه خانوادگی ابتلا به این سرطان، وجود فاکتور‌های غیرطبیعی ژنتیکی، کشیدن سیگار، نوشیدن مشروبات الکلی، داشتن رژیم غذایی پرچرب و کم فیبر، برخی ویروس‌ها، بیماری‌های حاد شکمی مثل ورم مخاط روده بزرگ و سندرم کرون‌.

چگونه از سرطان گوارش پیشگیری کنیم؟

محمدی درباره عوامل پیشگیری از بروز سرطان روده بزرگ، گفت: تحرک و ورزش، تعدیل وزن و جلوگیری از چاقی، مصرف آسپیرین و دارو‌های ضد التهابی NSAID، استفاده رژیم غذایی پرفیبر از قبیل سبزیجات و میوه جات و سبوس گندم، مصرف کافی اسید فولیک و متیونین، مصرف کافی کلسیم، کاهش مصرف چربی از ۴۰ درصد کالری روزانه به ۳۰ درصد در روز از جمله عوامل مهم در پیشگیری از این سرطان است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۰۱۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی

ایسنا/آذربایجان شرقی یکی از بیماری‌های بسیار رایج و شایعی که افراد زیادی را در سراسر جهان درگیر کرده است، سرطان است. یک بیماری به نسبت کشنده که می‌تواند به‌صورت خاموش در بدن افراد پیشروی کند و با درگیر کردن اندام‌های مختلف، روند نرمال زندگی یک فرد را تحت تاثیر قرار دهد.

سرطان(Cancer)، رشد کنترل نشده سلول‌های غیرطبیعی در بدن است. در واقع تومور سرطانی بیماری است که در آن برخی از سلول‌های بدن به‌طور غیرقابل کنترلی رشد می‌کنند و به سایر قسمت‌های بدن نیز گسترش می‌یابند.

سازمان بهداشت جهانی در گزارشی جدید پیش‌بینی کرده است که موارد جدید سرطان در سال ۲۰۵۰ میلادی با ۷۷ درصد افزایش به بیش از ۳۶ میلیون مورد خواهد رسید.

حدود یک سوم از مرگ و میر ناشی از سرطان به دلیل پنج فاکتور مربوط به رژیم غذایی و سبک زندگی بروز می‌کند. این موارد شامل شاخص توده بدنی بالا، مصرف کم میوه و سبزی، نداشتن فعالیت بدنی،‌ مصرف دخانیات و الکل است.

در حال حاضر شایع‌ترین سرطان در مردان، معده و در زنان سینه است.

     سرطان پستان شایع‌ترین سرطان در زنان

کارشناس پیشگیری و مراقبت از بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز در گفت‌وگو با ایسنا، به سرطان‌های رایج جمعیت کل کشور اشاره کرد و گفت: سرطان پستان، پروستات، معده، روده‌ی بزرگ و پوست از جمله سرطان‌های رایج در کشور محسوب می‌شوند. 

لیلا عبدالهی، سرطان‌های شایع مردان در آذربایجان شرقی را به ترتیب معده، پوست، پروستات، روده‌ی بزرگ و مثانه و در زنان پستان، روده‌ی بزرگ، تیروئید، معده و پوست اعلام کرد.

وی افزود: طبق آخرین گزارش و آمارهای کشوری، ۴۷ درصد سرطان‌های شناسایی شده استان در زنان و ۵۳ درصد در مردان ثبت شده‌است.  

وی با بیان اینکه عوامل خطر سرطان‌ها به دو دسته قابل تغییر و غیرقابل تغییر تقسیم‌بندی می‌شود، گفت: عوامل غیرقابل تغییر شامل سابقه خانوادگی، سن، جنس و... بوده ولی می‌توان با شناسایی و تشخیص به موقع بیماری از طریق غربالگری در این افراد از پیشرفت بیماری و مرگ و میر زودرس ناشی از آن جلوگیری کرد.

وی ادامه داد: عوامل خطر قابل تغییر شامل تحرک بدنی، تغذیه‌ی سالم، عدم استعمال دخانیات و غلبه بر استرس می‌باشد که با رعایت آنها می‌توان از ابتلا به سرطان‌ها پیشگیری کرد.

وی افزود: در افراد مبتلا به سرطان رعایت شیوه زندگی سالم مانند انجام فعالیت بدنی با شدت متوسط ۱۵۰ دقیقه و یا ۷۵ دقیقه‌ با شدت بالا در هفته می‌تواند کمک کننده باشد.

عبدالهی ادامه داد: با توجه به تشخیص به موقع و درمان به موقع بیماران با انواع روش‌های غربالگری در کشورهای پیشرفته، افراد مبتلا به سرطان طول عمر طبیعی داشته و در نتیجه مرگ و میر ناشی از سرطان در آن کشورها کاهش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه ۱۴ درصد سرطان‌ها در استان منجر به مرگ می‌شود، گفت: مهم‌ترین مسئولیت وزارت بهداشت و درمان، آموزش و اطلاع رسانی در خصوص راه‌های پیشگیری و همچنین اهمیت غربالگری و تشخیص و شروع درمان به موقع سرطان‌هاست که در حال حاضر برای سرطان دهانه‌ی رحم، پستان و روده‌ی بزرگ برنامه‌های غربالگری برای تشخیص زودهنگام در مراکز جامع سلامت صورت می‌گیرد. 

رئیس مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) تبریز نیز در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در بیمارستان الزهرا خدمات حوزه‌ی قلب و عروق، داخلی، گوارش، غدد، سلامت جنسی و جراحی سرطان‌های زنان ارائه می‌شود.

سرطان پستان سرطانی که از هر هشت زن، یک نفر به آن مبتلا می‌شود

دکتر مریم واعظی با بیان اینکه خدمات رشته‌های فوق تخصصی حوزه‌ی سلامت زنان مانند پریناتولوژی، ناباروری، لاپاراسکوپی، آنکولوژی و مشکلات کف لگن در این مرکز ارائه می‌شود، افزود: سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان‌هایی است که سلامت زنان را تهدید می‌کند و از هشت زن یک نفر در طول عمر خود به آن مبتلا می‌شود.

وی با بیان اینکه غربالگری این سرطان با سونوگرافی و ماموگرافی پستان در مرکز الزهرا انجام می‌شود، گفت: در ماموگرافی و معاینه بالینی ممکن است با موارد غیرطبیعی مثل تو رفتگی پستان و توده‌ مواجه شویم.

وی افزود: بعد از جراحی پستان اگر بیمار نیاز به شیمی درمانی و رادیو تراپی داشته باشد ادامه‌ی درمان آن هم قابل انجام است.

پاپ اسمیر آزمایشی برای تشخیص سرطان دهانه‌ی رحم

وی با بیان اینکه سرطان‌ دهانه‌ی رحم از دیگر سرطان‌های شایع در زنان است، ادامه داد: پاپ اسمیر نوعی آزمایش است که برای تشخیص سرطان دهانه‌ی رحم انجام می‌شود این آزمایش ارزان و در دسترس بوده و با انجام به موقع آن بیمار شانس بیشتری برای درمان خواهد داشت.

واعظی ادامه داد: طبق دستورالعملی که در دنیا وجود دارد بانوان از ۲۱ تا ۶۵ سال نیازمند غربالگری سرطان دهانه‌ی رحم هستند که این غربالگری باید هر سه سال یکبار با پاپ اسمیر یا هر پنج سال یکبار با Co.Testing انجام شود.

وی با بیان اینکه Co.Testing یعنی بررسی اچ پی وی‌های پرخطر و پاپ اسمیر است که از این طریق بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده می‌شود، گفت: اگر غربالگری در مراحل پیش سرطانی انجام شود مشکل با راه‌های ساده برطرف می‌شود و در مراحل پیشرفته هزینه بیشتری در بر خواهد داشت.

رئیس مرکز خدمات درمانی الزهرا(س) تبریز اظهار کرد: در مرکز الزهرا زیرساخت‌های جراحی و شیمی درمانی وجود دارد اما موارد رادیو تراپی به دلیل نبود آن در این مرکز به مرکز شهید مدنی تبریز ارجاع داده می‌شود.

وی با بیان اینکه برخی از زنان در سنین بالای ۵۰ سال با سرطان رحم درگیر هستند، گفت: شایع‌ترین علامت این سرطان خون‌ریزی‌های غیرطبیعی است که به ندرت در سنین زیر ۲۰ هم ایجاد می‌شود. 

واعظی خاطرنشان کرد: درمان این سرطان در مراحل اولیه به مراتب راحت‌تر بوده و در مراحل پیشرفته درمان به سختی صورت می‌گیرد.

سرطان تخمدان قاتلی خاموش برای زنان

وی خاطر نشان کرد: سرطان رحم و دهانه‌ی رحم علائم بارز ترشحات خونی و خونریزی غیرطبیعی دارند و اگر بیمار زودتر به علامت آن پی ببرد سریع تر درمان شده و نجات پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه سرطان تخمدان برای زنان قاتل خاموش محسوب می‌شود، گفت: چون تخمدان داخل حفره شکم بوده، زمانی که توده به سایزهای بزرگ می‌رسد بیمار متوجه شده و فکر می‌کند که چاق شده و زمانی مراجعه می‌کند که توده‌ها به سایزهای بزرگ رسیده و متاسفانه به سایر اعضای داخلی ریشه داده است.

وی با بیان اینکه در هر مرحله از بیماری برای این سرطان جراحی انجام می‌شود، گفت: بعد از شیمی درمانی و جراحی، شخص به بهبودی نسبتا خوب می‌رسد اما در مراحل پیشرفته احتمال بقای بیمار پایین می‌آید.

رئیس مرکز خدمات درمانی الزهرا(س) تبریز اذعان کرد: ۵۰ درصد مراحل درمان سرطان شیمی درمانی و جراحی است و ما بقی متعلق به ویزیت‌های پیگیری‌ است که بیمار باید تا پایان عمر تحت پیگیری متخصص آنکولوژی بوده و بعد از اینکه درمان کامل شد تا دو سال هر سه ماه ویزیت شده و تا سه سال هر شش ماه تحت کنترل باشد.

وی با بیان اینکه افرادی که استعداد ابتلا به سرطان دارند احتمال عود آن بعد از درمان نیز وجود دارد، گفت: اگر بیماری در مراحل اولیه عود تشخیص داده شود در شرایط بهتری درمان شده و درمان موثر خواهد بود.

وی ادامه داد: بخشی از استعداد ابتلا به سرطان ارثی و ژنتیکی است که در آن موارد درمان، شاید خیلی کمک کننده نباشد.

سرطان دهانه‌ی رحم تنها سرطان دارای واکسن است

وی با بیان تنها سرطانی که واکسن دارد سرطان دهانه‌ی رحم است، گفت: عامل این سرطان عفونی، عفونتی به نام اچ پی وی است که اگر اشخاص پایبند خانواده باشند ابتلا به آن کاهش می‌یابد.

وی بیان کرد: واکسن HPV در دُزهای دو و چهار ظرفیتی موجود هستند که به دلیل هزینه‌ی زیاد، همگانی نبوده و شخص باید از داروخانه‌های معتبر تهیه کند.

وی تاکید کرد: توصیه می‌کنیم افراد قبل از ازدواج با تهیه و تزریق این واکسن به شکل موثری از سرطان دهانه‌ی رحم جلوگیری کنند. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: ارتباط بین روده و مغز!
  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!