Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-06@02:49:37 GMT

هر آنچه باید درباره سرطان روده بدانید

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۳۶۷۸۱

هر آنچه باید درباره سرطان روده بدانید

امیر حسین فقیهی متخصص سرطان روده در گفت‌وگو با باشگاه، درباره سرطان روده و تاثیر مصرف ویتامین D بر پیشگیری و درمان این بیماری اظهار کرد: سرطان روده بزرگ و کوچک از شایع‌ترین سرطان‌هایی است که منجر به مرگ و میر می‌شود و تا حدودی رتبه اول نسبت به سرطان‌های دیگری دارد؛ شیوع این نوع بیماری در خانم‌ها و آقایان برابر است و معمولا این سرطان بیشتر در دهه ۵۰ زندگی رخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره علل ایجاد سرطان روده گفت: ارث و ژنتیک از عواملی هستند که در بروز این سرطان تاثیر دارند، ژنتیک در برخی افراد باعث ایجادسرطان روده می‌شود، در مواردی هم سرطان روده در یک فرد از خانواده دیده شود و این مورد احتمال بروز این سرطان  را در دیگر اعضا افزایش می‌دهد که توجه به برنامه پیشگیری و کولونوسکوپی در این مواقع مهم است.

این متخصص سرطان روده با اشاره به دیگر دلایل بروز سرطان روده بیان کرد: در روده برخی افراد پولیپ تولید می‌شود که ممکن است بیشترین زمینه را برای بروز سرطان روده فراهم کند البته اگر پولیپ‌ها متشکل از سلول‌های خاصی باشند این اتفاق می‌افتد به همین دلیل با مشاهده علائم مشکوک این موارد باید بررسی شوند؛ عوامل دیگری همچون چاقی و اضافه وزن، مصرف زیاد الکل و سیگار هم منجر به سرطان روده بزرگ می‌شوند.

فقیهی ادامه داد: برخی از مواد غذایی محافظت کننده هستند و با مصرف انها می‌توان از بروز این بیماری پیشگیری کرد، مصرف مواد غذایی فیبردار و فیبر گیاهی باعث کاهش ریسک ابتلا به سرطان روده می‌شود البته با مصرف کلسیم هم می‌توان درصد بروز سرطان روده را کاهش داد؛ در مواقعی  با کمبود برخی ویتامین‌ها به خصوص ویتامین D روبه‌رو شده‌ایم، کمبود و فقر ویتامین D شایع‌تر از ویتامین‌های دیگر است و موجب بروز سرطان روده می‌شوند.

وی افزود: توصیه می‌شود افراد بالای ۷۰ سال دارند ۸۰۰ وادحد و کمتر از ۶۰ سال ۶۰۰ واحد ویتامین D مصرف کنند.

فقیهی درباره علائم ایجاد سرطان روده اظهار کرد: علائمی مانند دل درد، کم اشتهایی، کاهش وزن و دفع خون از مقعد و هنگام اجابت مزاج می‌تواند نشان‌دهنده سرطان روده باشد که با تکرار این علائم باید به پزشک مراجعه کرد؛ اگر سرطان روده در سمت راست روده ایجاد شود دیگر دفع خون به صورت روشن نخواهد بود وتنها نشانه آن در سنین بالا به خصوص بالای ۵۰ سال، کمبود آهن دیده می‌شود؛ اگر فردی با این علائم قصد مراجعه به پزشک را داشته باشد باید معاینه شود و گاهی لازم است سی تی اسکن و کولونوسکوپی انجام شود، در صورتی که کولونوسکوپی ایرادی داشته باشد باید دوباره تکرار شود اما نهایتا با تشخیص وجود پولیپ ابتدا ضایعه برداشته می‌شود و در صورت نیاز، جراحی انجام می‌شود.

فقهی تاکید کرد: سرطان روده از دسته سرطان‌هایی است که در صورت مراجعه به پزشک و تشخیص زودهنگام به درمان پاسخ مطلوب می‌دهد.

وی در آخر گفت: تمام افراد اعم از زن و مرد در سنین بالا ۵۰ سال باید ۱۰ سال یک بار کولونوسکوپی انجام دهند؛ اگر سابقه سرطان روده بزرگ هم در بستگان درجه اول آن‌ها وجود داشت باید ۱۰ سال زودتر یعنی از ۴۰ سالگی به مدت ۵ سال یکبار این بررسی انجام شود؛ مثلا اگر پدری مبتلا یه سرطان روده شد، فرزند وی باید از سن ۴۰ سالگی شروع به کونولوسکوپی کند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۳۶۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ریسک ابتلا به سرطان با مصرف روزانه ۲ عدد گوجه فرنگی

امید صادقی در ارتباط با طرح تحقیقاتی با عنوان «بررسی ارتباط بین مصرف گوجه و مصرف لای کوپن که ماده مؤثر آن است و سطح خونی لای کوپن با ریسک و خطر ابتلاء به سرطان» در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اثرات ضد سرطان گوجه به خاطر لای کوپن است که رنگدانه گوجه محسوب می‌شود و جزو آنتی اکسیدان‌ها است.

وی به اثر پیشگیری و درمان کننده گوجه بر انواع سرطان‌ها اشاره کرد و افزود: دریافت بالای لای کوپن در مصرف کنندگان نسبت به کسانی که مصرف پایین گوجه دارند، خطر ابتلاء به سرطان را کمتر می‌کند و هر ۱۰ واحد افزایش لای کوپن در بدن (در قالب مصرف گوجه) می‌تواند ۵ درصد خطر ابتلاء به سرطان را کاهش دهد.

محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: اثرپیشگیری گوجه بر ابتلاء به انواع سرطان، مورد بررسی قرار گرفت که مصرف آن، خطر سرطان ریه و پروستات را بهتر کاهش می‌دهد و جنبه پیشگیری از این دو سرطان را دارد.

وی اثر ضد سرطانی گوجه پخته را بیشتر از خام آن دانست و ادامه داد: مصرف گوجه عامل کاهش ابتلاء و مرگ و میر ناشی از سرطان می‌شود.

صادقی گفت: دراین مطالعه صرفاً اثر ضد سرطانی گوجه مورد بررسی قرار گرفت که در فاز بعدی مطالعه می‌شود که آیا اشکال مختلف گوجه مثل سس گوجه، رب گوجه یا سس کچاب و انواع مختلف محصولات حاصل از گوجه نیز اثر ضد سرطانی دارد؟

وی افزود: اثر بخشی مصرف یک تا دو گوجه در روز بر پیشگیری از سرطان در این مطالعه بدست آمده است، ضمناً مصرف زیاد گوجه عوارض خاصی بدنبال ندارد و تنها مصرف بیش از حد آن برای افرادی که مبتلا به بیماری‌های خاص مثل رفلاکس معده هستند و عامل ترش کردن معده می‌شود، توصیه نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در عصر حاضر با بروز بالای سرطان مواجهیم بنابراین ارتباط بین دریافت‌های غذایی و بروز سرطان باید مورد بررسی قرار گیرد.

کد خبر 6097137

دیگر خبرها

  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند
  • کاهش ریسک ابتلا به سرطان با مصرف روزانه ۲ عدد گوجه فرنگی
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • هر آنچه که باید در مورد استفاده از «وازلین» بدانید
  • آنچه باید درباره انتخابات 21 اردیبهشت‌ بدانید | معرفی 6 فهرست انتخاباتی در دور دوم
  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند
  • هر آنچه از سیستم VRF باید بدانید