Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، افزایش وزن فقط کمد لباس شما را محدود نمی‌کند بلکه عزت نفس شما را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد. طبق برآورد متخصصان تغذیه، در بدن تغییراتی رخ می‌دهد که می‌تواند به معنای افزایش وزن و چاقی باشد که البته باید جدی گرفته شود. در ادامه به برخی از این علائم اشاره شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنگی نفس هنگام خواب شبانه

یکی دیگر از مشکلات خواب مرتبط با افزایش وزن، آپنه انسدادی خواب است که در آن، مجاری هوایی فوقانی در هنگام خواب مسدود شده و باعث کاهش یا توقف جریان هوا می‌شود. احساس سنگینی در ناحیه گردن شب هنگام، از علائم افزایش وزن است که می‌تواند راه هوایی شما را تنگ کند و خطر ابتلا به آپنه خواب را افزایش دهد. هنگامی که بهتر بخوابید، بدن شما بهتر می‌تواند به هر روش دیگری که برای کاهش وزن استفاده می‌کنید، جواب دهد.

بیشتر بخوانید: کدام تغییرات در بدن از علائم چاقی هستند؟

سفت شدن مفاصل

براساس آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، ۲۳ درصد از بزرگسالان در ایالات متحده مبتلا به آرتریت هستند و شایعترین نوع آن استئوآرتریت است که در اثر سایش و پارگی مفاصل ایجاد می‌شود. به گفته انستیتوی ملی سالمندی، در این شرایط علائمی مانند درد، سفتی و تورم در مفاصل می‌تواند بدتر شود که در این میان افزایش وزن نیز می‌تواند به پیشرفت بیماری کمک کند. افزایش وزن و چاقی از عوامل مهم تاثیرگذار در بالا بردن خطر ابتلا به آرتروز دست و زانو هستند. از سوی دیگر کاهش وزن می‌تواند فشار روی زانو‌ها را تسکین دهد.

آزاد شدن کورتیزول بیش از حد در بدن 

بیماری کوشینگ از جمله بیماری‌هایی است که می‌تواند متابولیسم را کُند کند. در پی این اختلال، غده فوق کلیوی بیش از حد معمول کورتیزول به بدن آزاد می‌کند، که اغلب باعث ایجاد ضربه در گردن و افزایش وزن شکم می‌شود. افرادی بیشتر در معرض خطر ابتلا به این عارضه هستند که برای مدت طولانی از دوز بالای داروی کورتیکواستروئید استفاده می‌کنند. بیماری کوشینگ یک بیماری سیستمیک است که بر روی اندام‌های مختلف تأثیر می‌گذارد و باعث چاقی، تجمع چربی و افزایش وزن غیر طبیعی می‌شود. شایع‌ترین علائم آن چاقی مرکزی، توزیع مجدد چربی در گردن و صورت، ضعف عضلات، فشار خون بالا و کبودی است. درمان برای بازگشت تولید کورتیزول بدن به حد نرمال وجود دارد.

درد زیاد شکم

براساس تحقیقات انجمن سرطان آمریکا، سرطان تخمدان بیش از هر سرطان دیگری در دستگاه تولید مثل زنان، مرگ و میر داشته است. با این حال علائم آن در مراحل اولیه مشخص نیست، بنابراین تشخیص آن دشوار است. علائم متداول برای زنان مبتلا به سرطان تخمدان درد شکم و تورم یا نفخ است. البته گاهی اوقات این علائم می‌تواند ناشی از جمع شدن مایعات یا آسیت در شکم باشد. اما برای هر افزایش وزن ناگهانی یا غیر قابل توضیح باید به پزشک مراجعه شود. این‌ها از علائم شایع سرطان تخمدان است که ممکن است نادیده گرفته شود.

بیشتر بخوانید:  کدام زنان بیشتر در معرض ابتلا به سرطان تخمدان هستند؟

دوران قاعدگی پر درد

از نشانه‌های رشد غیر سرطانی به نام فیبروم می‌تواند پشت دستگاه شکم، احساس سنگینی در شکم و دوره‌های قاعدگی سنگین باشد. زنان مبتلا به فیبروم یا تومور‌های خوش خیم در عضله ممکن است افزایش وزن را تجربه کنند. طبق برآوردها، بین ۴۰ تا ۸۰ درصد از زنان دارای فیبروم هستند. خوشبختانه خطر جدی ای آن‌ها را تهدید نمی‌کند و اغلب این علائم پس از یائسگی از بین می‌روند؛ اما اگر باعث ایجاد علائم ناخواسته مانند افزایش وزن شوند، ممکن است فرد برای درمان متوسل به دارو یا جراحی شود.

ابتلا به یبوست

از علائم شایع یبوست کرنش، مدفوع سخت، احساس دفع ناقص، بی‌اشتهایی باشد. این علائم به دلیل تأخیر طولانی مدت در مدفوع در روده بزرگ، باعث افزایش وزن می‌شوند. هیدراتاسیون مناسب، نرم کننده مدفوع و رژیم غذایی پر فیبر رایج‌ترین راه‌های بهبود علائم یبوست است. یبوست همچنین می‌تواند نشانه مشکلات جدی‌تری مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS) یا سرطان روده بزرگ باشد، بنابراین اگر همچنان ادامه داشت، باید به پزشک مراجعه شود.

سایر مسائل مربوط به دستگاه گوارش

هنگامی که مجموعه‌ای از باکتری‌های "خوب" در روده شما از بین رود، می‌تواند باعث رشد باکتری‌های کوچک روده (SIBO) شود. بسیاری از بیماران مبتلا به SIBO علائمی مانند نفخ، نفخ شکم، درد شکم یا اسهال دارند. برخی از این علائم می‌توانند باعث افزایش وزن شوند. رژیم غذایی، پروبیوتیک‌ها و احتمالاً آنتی بیوتیک‌ها می‌توانند به درمان SIBO کمک کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: افزایش وزن کاهش وزن سرطان روده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۲۲۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود

ایتنا - مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که تغییرات آب و هوایی - و پنجره‌های بسته – می‌تواند به گسترش ویروس‌های معلق در هوا مانند ویروسی که باعث عفونت COVID-19 می‌شود، کمک کند.
محققان گزارش می‌دهند که به نظر می‌رسد افزایش سطح دی اکسید کربن در جو و فضاهای داخلی عامل اصلی افزایش طول عمر انواع کووید موجود در قطرات ریز معلق در هوا باشد.

به گزارش ایتنا، آلن هادرل، محقق ارشد و دانشیار ارشد علوم آئروسل در دانشگاه بریستول، گفت:« ما می‌دانستیم که SARS-CoV-2 مانند سایر ویروس‌ها از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم پخش می‌شود. اما این مطالعه نشان‌دهنده یک پیشرفت بزرگ در درک ما بود از اینکه دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد، و مهم‌تر از همه، چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد.»

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان دریافتند که افزایش غلظت دی اکسید کربن در هوا می‌تواند مدت زمان عفونی ماندن ویروس‌های موجود در هوا را افزایش دهد. به گفته محققان، هوای معمولی در فضای باز دارای400 ppm از کربن دی اکسید است.

بر اساس نتایج منتشر شده در 25 آوریل در ژورنال  Nature Communications، افزایش غلظت CO2 به تنها 800 ppm، بقای ویروس‌های معلق در هوا را افزایش داد. محققان دریافتند وقتی هوای داخل خانه به غلظت CO2 3000 ppm می رسد - مشابه غلظت یک اتاق شلوغ – ویروس حدود 10 برابر بیشتر زنده می‌ماند.

هادرل در یک انتشار خبری دانشگاه گفت:« این رابطه روشن می‌کند که چرا رویدادهای پاندمیک کننده ممکن است تحت شرایط خاصی رخ دهند .ویروس ها به دلیل اسیدیته کمتر قطرات بازدمی، عفونی شدن خود را از دست می‌دهند. اما CO2 هنگام تعامل با قطرات مانند یک اسید عمل می‌کند و به ویروس ها اجازه می دهد در هوا بیشتر زنده بمانند.»

هادرل همچنین گفت: «این نشان می‌دهد که باز کردن یک پنجره ممکن است قوی‌تر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور می‌شد، به ویژه در اتاق‌های شلوغ و با تهویه ضعیف، زیرا هوای تازه غلظت کمتری از CO2 دارد و باعث می‌شود ویروس خیلی سریع‌تر غیرفعال شود. نتایج همچنین نشان می‌دهد که چگونه اهداف تغییر آب و هوا که به دنبال محدود کردن سطح CO2 در جو زمین هستند می تواند به کاهش انتشار ویروس‌های موجود در هوا کمک کند.»

محققان خاطرنشان کردند که علم آب و هوای اخیر پیش بینی کرده است که غلظت CO2 در جو تا پایان قرن به بیش از 700 ppm برسد. هادرل گفت: «بنابراین این یافته‌ها پیامدهای گسترده‌تری نه تنها در درک ما از انتقال ویروس‌های تنفسی، بلکه اینکه چگونه تغییرات در محیط ما ممکن است احتمال همه‌گیری‌های آینده را تشدید کند، دارد.»

هادرل در پایان می‌گوید: «داده‌های مطالعاتی ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO2 در جو ممکن است با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آنها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.»

دیگر خبرها

  • چرا ناخواسته وزن اضافه می‌کنیم؟/ ۸ دلیل افزایش وزن غیرارادی
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • افزایش ۱۰ درصدی نرخ چاقی در دانش‌آموزان/ جلوگیری از کم تحرکی دانش‌آموزان با مسابقات مادر دختری، پدر پسری